Dr. M. van Geel

Laboratoriumspecialist Klinische Genetica

Korte omschrijving

Dr. van Geel is staflid bij de afdelingen dermatologie en klinische genetica en verricht wetenschappelijk onderzoek en DNA-diagnostiek naar genetische huidziekten.

Aandachtsgebieden

  • Genetica van dermatologische aandoeningen, waaronder genetische huid-, haar-,  en nagelziekten.
  • Genetica van huidtumoren, in het bijzonder 'basaalcelcarcinoom'.

Contact

Telefoonnummer : 043-3871345
E-mail adres: secr.dermatologie@mumc.nl of secretariaat.lab.klin.genetica@mumc.nl

Curriculum Vitae

Michel van Geel is laboratoriumspecialist klinische genetica. Hij studeerde biologie in Groningen (1987 – 1993). Startte zijn promotieonderzoek bij de afdeling Humane Genetica in Leiden en vervolgde deze in 1995 bij de afdeling Cancer Genetics, Roswell Park Cancer Institute, Buffalo, NY, USA. Hij promoveerde in Leiden (2001) op facioscapulohumerale spierdystrofie. In 2000 begon hij als post-doc bij de afdeling Dermatologie in Nijmegen met als aandachtsgebied de genetische huidziekten (genodermatosen).
Sinds 2003 is hij werkzaam als universitair docent bij de afdeling Dermatologie van het MaastrichtUMC+. In 2010 startte hij de opleiding (part-time) tot laboratoriumspecialist klinische genetica bij de afdeling Klinische Genetica in Maastricht en heeft deze eind 2015 afgerond. Vanaf 2016 is hij halftijds aangesteld bij de afdeling Klinische Genetica als laboratoriumspecialist klinische genetica.

Promotie: Facioscapulohumeral muscular dystrophy, a complex human disease entangled in dynamic molecular evolution (20-09-2001).