Samenwerkingsverbanden

Reumatologie & Dermatologie poli

Bij een aantal aandoeningen kan het noodzakelijk zijn dat er een dermatoloog naar uw huid en een reumatoloog naar uw gewrichten kijkt. Een voorbeeld hiervan zijn sommige vormen van psoriasis. Om te voorkomen dat u veel verschillende afspraken krijgt en om een directere uitwisseling van inzichten tussen de reumatoloog en de dermatoloog te bewerkstelligen is er een gezamenlijk spreekuur reumatologie/ dermatologie gestart.

Algemeen

Als u in aanmerking komt voor dit spreekuur zal uw behandelend arts u hiernaar doorverwijzen en krijgt u een afspraak. De afspraak vindt plaats op de poli dermatologie van locatie St. Annadal. Voor een routebeschrijving verwijzen wij u op onze website naar de routebeschrijving voor St. Annadal.

Wat kunt u verwachten

Als u op de afgesproken tijd aankomt op het St. Annadal moet u zich op de 1e verdieping melden bij de poli van de dermatologie. Deze poli valt onder/ hoort bij het academisch ziekenhuis Maastricht. U wordt binnengeroepen door een arts of een gespecialiseerde verpleegkundige. Het streven is om wachttijd beperkt te houden, maar er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor een spreekuur uitloopt.

In de behandelkamer zullen meerdere artsen en een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig zijn. Dit zijn reumatologen, dermatologen en artsen in opleiding tot reumatoloog en dermatoloog. Er zullen u vragen gesteld worden en er zal gekeken worden naar de huid en naar de gewrichten.  Vervolgens zal, als dat nodig is, verder onderzoek ingezet worden en een behandelplan gestart of vervolgd worden. Meestal krijgt u een controle afspraak bij uw eigen arts (dermatoloog of reumatoloog) en soms op het gezamenlijk spreekuur.

Voor verder vragen verwijzen wij u naar onze polikliniek dermatologie telefoonnummer 043-3875000.